Pe 6 ianuarie 2019 asteptam startul in Dakar din Lima, iar editia aceasta se va desfasura in intregime im Peru – asteptam imaginile din desertul Atacama. Mani Gyenes va concura si anul acesta alaturi de Autonet Motorcycle Team la categoria cea mai dificila: Malle Moto. 

Anul acesta, ultimele saptamani dinaintea plecarii catre Raliul Dakar vor decurge intr-un mod diferit. In weekend, in timpul unei sesiunii foto, am suferit o fractura de humerus si acum ma concentrez pe recuperare. Voi face tot ce imi sta in putinta sa ajung la finisul din Lima, de pe 17 ianuarie 2019.The following weeks before Dakar Rally 2019 are not going to be easy for me. Last Saturday, I crashed during a photo session and I broked my right humerus.The surgery went well and I will do everything I can to reach the finish on January 17, in Lima, Peru.

Publicată de Emanuel Gyenes – Mani pe Miercuri, 21 Noiembrie 2018

Mani Gyenes nu va avea echipă de asistență tehnică și, după sutele de kilometri parcurși în fiecare zi, va trebui să își pregătească singur motocicleta.  inainte de accidentarea suferita in weekend, Mani era privit drept favorit pentru castigarea categoriei.

Emanuel Gyenes – Mani (#32, Autonet Motorcycle Team): „Mi-am dorit dintotdeauna să concurez  și la Malle Moto, iar acum este momentul potrivit pentru că raliul este doar în Peru, nu mai mergem în Bolivia, unde erau mai multe șanse să se strice motocicleta. Le mulțumesc celor care m-au ajutat să achiziționez noua motocicletă, care este mult mai ușoară și mai facil de pilotat, comparativ cu generația precedentă. După accidentarea suferită weekendul trecut, nu va urma o perioada simplă, însă sunt hotărât să iau startul și să termin acest Dakar, așa că voi face tot ce îmi stă în putință.”

 

În 2007, Mani debuta în Raliul Dakar, clasându-se pe locul 46, în ultima ediție africană a raliului. Si-a treuct apoi palmares inclusiv două victorii, la clasa Maraton, și un loc 14, la general. În 2019, cand va lua startul pentru a noua oară, Mani a decis să concureze la Malle Moto, categoria în care trebuie să ai grijă de motocicletă doar cu uneltele pe care ți le-ai pus într-o cutie (80cmx45cmx30cm – 80 litri), pe care ți-o transportă organizatorii de la un bivuac la altul.

In săptămânile rămase, Mani se va concentra pe recuperare și pe pregătirea fizică. In weekendul trecut, la o sedinta foto, pilotul satmarean a suferit o ruptura de humerus drept si a avut nevoie de implantarea unei tije.

Motocicleta lui Mani la aceasta editie este un KTM 450 Rally Replica nou-nout. Motocicleta a plecat deja spre Franta, de unde va fi trimisa la Lima.

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.