Suzuki si Yamaha au recunoscut ca au folosit metode inadecvate pentru a teste emisiiloe motocicletelor lor, dar si economiile de carburant. Informatia a fost transmisa de Guvernul de la Tokyo.
Problema a aparut dupa ce producatorii auto Subaru si Nissan au avut probleme cu emisiile, iar autoritatile nipone au cerut unui grup de 23 de producatori din Japona sa le examineze metodele de testare.

La Suzuki, aproape jumatate dintre cele 12.819 vehicule testate (atat auto cat si moto) au implicat proceduri incorecte de masurare a emisiilor. “Este o problemă majoră că ne confruntăm cu un număr atât de mare de vehicule, vom lua situaţia foarte în serios”, a afirmat preşedintele Suzuki, Toshihiro Suzuki, la o conferinţă de presă desfăşurată la Tokyo

Ancheta autoritatilor japoneze a aratat ca in ultimii patru ani, la 2% dintre cele 335 de motociclete Yamaha testate au fost folosite metode incorecte de masurare a gazelor de esapament si consumului de carburant. Reprezentantii casei din Iwata s-au cerut scuze clienţilor şi partenerilor pentru neplaceri.

Joi, actiunile celor doua companii au scazut cu peste 5%.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.