Harley-Davidson a anutat ca nu va mari pretul motocicletelor sale, totul dupa ce in razboiul taxelor vamale dintre Statele Unite si Uniunea Europeana, mai multe produse americane vor fi taxate suplimentar.

Fiecare motocicleta produsa de casa din Milwaukee va costa, in medie, cu 2200 de dolari mai mult, dupa decizia de vineri a europenilor, care au majorat tarifele pentru motocicletele importate din SUA cu 6% pana la 31%. 
Ce inseamna asta pentru Harley-Davidson Inc? O majorare a costurilor cu 90 pana la 100 de milioane de doari pe an, insa producatorul american a anuntat ca va absoarbe aceste costuri, in loc sa le transmita catre client.

Totusi Harley-Davidson trebuie sa gasesca o solutie pentru a minimiza astfel de costuri si a informat ca are in plan sa transfere activitatile de productie a motocicletelor destinate pietei europene dinspre Statele Unite, catre alte fabrici pentru a evita taxele vamale. 

Ne pregatim oare pentru motociclete Harley-Davidson, acest vultur american pe 2 roti, fabricate in Asia?

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a anunţat că începând cu data de 22 iunie va impune tarife vamale suplimentare în valoare de 25% pentru o serie de produse americane, dupa ce administratia Donald Trump a luat o decizie similara cu otelul si aluminiul provenit din UE.

 

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.