De obicei ma feresc sa comentez designul. Nu am excelat niciodata in materie de arte frumoase si nici nu am studii in domeniu, insa sunt unii oameni care chiar se pricep la partea asta. Un astfel de juriu a acordat pentru a 5-lea an consecutiv titlul “iF Design Award” pentru Yamaha Motor.

Ca sa fim sinceri pana la capat, in ultimii ani Yamaha a adoptat un stil foarte industrial. Chiar la aparitie, MT10 arata foarte tare a cyborg, mai mult decat a motocicleta. Ni s-a intamplat de multe ori in timpul testelor ca lumea sa ne intrebe la semafor unde am modificat motocicleta desi eram cu o mobra de serie. Deci lucrurile par a fi meritate.

Prima dintre motocicletele premiate este MT10 SP. Nu stiu ce le-a inspirat creativilor din juriu, insa mie imi arata niste muschi tehnologizati. Practic, MT10 SP este varful de lance din gama de streetfight a Yamaha – numai daca te gandesti la toata electronica din suspensiile Ohlins si ecranul TFT.

La capitolul scutere n-as plange producatorul japonez. TMAX 530 DX pentru 2018 te duce cu gandul la Dosarele X. Si daca are imbunatatiri fata de modelul anterior, e mare lucru! Noi am testat modelul vechi AICI! As avea curajul sa zic ca s-a ajuns la o traditie ca maxi-scuterul din Ywata sa fie sport… din 2001 incoace.

Nici fratele lui mai mic nu o duce chiar rau. Derivat din XMAX 250, noul Yamaha XMAX 300 pare sa fie chipes. Cel putin asta spun specialistii in design. Nu m-as incanta foarte tare, asteptam cu drag sa il testam, insa intuitia imi spune ca ne clasam undeva la mijlocul clasei maxi-scuterelor cu o varianta ceva mai agila pentru naveta, deci un scuter functional.

 

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.