Nu cred ca vreun pasionat de moto mai are nevoie de explicatii cand i se prezinta un BMW S1000RR. E clar ca bavarezii au dat lovitura si pe piata super-sport dominata atatia ani de japonezi. Dar oare cum ar fi ca motorul de soprana cu 4 cilindri in linie sa fie inlocuit de un tricilindric – ca tot se poarta. Nicolas Petit s-a gandit la treaba asta si a propus un prototip de BMW supersport: BMW S675RR.

Pe undeva e de inteles ca succesul BMW S1000RR a fost asigurat de o tehnologie superioara, o dezvoltare pentru piata europeana, insa la un pret “japonez”. Iar Nicolas Petit s-a gandit ca formula asta s-ar putea aplica si pentru clasa 600cc.

Dupa cum ii spune si numele proiectului, motocicleta s-ar putea mandri cu un tricilindru de 675cc, iar de semanat, e leita suratei mari BMW S1000RR.

Pana acum nu stim daca bavarezii au imbratisat ideea, dar nici nu au zis “Nu” atunci cand au aparut zvonuri ca s-ar pregati de lansarea unui supersport de clasa medie si cu motor in trei cilindri.

Oare ar putea deveni acest lucru un nou “boom” al BMW Motorrad pe un segment de piata dominat de producatorii japonezi, chiar daca cei din urma nu s-au mai concentrat atat de tare pe clasa asta si nu au venit cu noi tehnologii in zona.

 

 

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.