Intr-o perioada in care lupta acerba pentru performanta si designul au ajuns la cote inalte, Triumph scoate pe piata un nou model al celebrului street-fighter Speed Triple. Nu stim cat de tare s-au chinuit sa minimizeze costurile pentru “big nakedul” lor, insa stim de la generatiile anterioare ca nakedul tricilindric al celor de la Triumph a lasat pe multa lume cu gura cascata. Noul Triumph Speed Triple RS nu se dezminte: arata bestial si vine echipat cu elemente premium.

Povestea lui Speed Tripe RS incepe in 1994, cand Triumph a venit pe piata cu un streetfighter. Chiar daca au trecut mai bine de 20 de ani si motocicletele nu mai seamana intre ele, reteta de baza ramane aceeasi: o motocicleta foarte agresiva pentru uz stradal.

Triumph are acum concurenta serioasa pe acest sector de piata, chiar si de la suratele europene, precum KTM si Aprilia care propun motociclete puternice, ticsite de electronica. In speranta ca vor prinde un loc pe podiumul pietei, Triumph se bazeaza pe aceeasi platforma de 1055 cc, insa britanicii se lauda ca in 2018 au pus in motorul lui Triumph Speed Triple RS mai bine de 100 de componente  noi.

Prima schimbare vine de pe harta de putere. Este mai mare cu 10 cp, ceea ce face din Triumph Speed Triple RS o fiara cu 148 de cai care pot fi livrati in cinci module de putere – modulul “S” fiind destinat distractiei pe circuit. La o asa avalansa de putere era necesara si instalarea unui sistem de control al tractiunii. Totodata, Triumph Speed Triple RS  are si un sistem de cornering-ABS, asta inseamna ca in sfarsit Triumph se poate lupta de la egal la egal cu rivalii in materie de electronica. Si ca tot veni vorba, Triumph Speed Triple RS propune un bord digital. Un ecran TFT de 5 inch si noi comenzi la ghidon.

Daca ne referim la tinuta lui de drum, Speed Triple RS promite multe: suspensii Ohlins, frane Brembo si… evacuare dubla Arrow pentru versiunea S.

Nu stim inca pretul, insa ne asteptam ca toate aceste elemente premium si o motocicleta cu un look agresiv sa nu fie chiar un chilipir.

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.