Cu o ultima zvacnire, inainte de a ajunge pe mana chinezilor, in atelierele de design din Pesaro prezentau un naked extra picant numit 2UE. Un cadru atent finisat, expus ostentativ, un motor ce promitea un caracter impresionant si un design agresiv si elegant in acelasi timp. Urma sa fie un entry level in gama vechiului Benelli. Au trecut mai bine de 10 ani si conceptul a devenit realitate, dar tocmai ca in bancul cu bicicleta, nu mai e un entry level in gama unui producator exclusivist, ci un fel de ‘top of the line’ in gama unui producator de motociclete ieftine.

Poate ca trecerea de la eclusivism la serie mare nu e ceva rau pentru industria moto, dar pentru tot ce a insemnat Benelli in primul deceniu din acest mileniu, noul 752 aproape ca simbolizeaza decesul.

In sine, Benelli 752 este un naked destul de interesant: motor de 750 cmc, capabil de peste 80 CP, cadru din otel tubular, furca up-side-down si frane supradimensionate. Specificatii similare cu ale modelelor din topul gamei la un pret entry-level. Adica un Ducati Monster mai ieftin sau un Yamaha MT07 pe steroizi. Si tocmai asta e problema acestui nou Benelli: exuberanta rafinata a italienilor a fost inlocuita de opulenta ieftina a chinezilor.

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.