Nu de multa vreme, Honda a scos la lumina un nou concept: Neo Sport Café. Partea bizara este ca seamana foarte tare cu un model de serie si ar cam fi timpul ca modelul CB 1000 R sa fie reactualizat. Cel de la revista Young Machine au facut rost de poze, iar noi nu avem decat sa le analizam.

Stim deja totul despre viitorul Goldwing – imaginile au fosc scapate pe internet, iar motocicleta este asteptata la Salonul Moto de la Milano. De cealalta parte, despre Honda CB 1000 R nu stim nimic, mai ales in contextul in care japonezii au lansat conceptul Neo Sport Café. Sa fie una si aceeasi?

Daca ne uitam cu atentie pe imaginile publicate de cei de la Young Machine, conceptul Neo Sport Café pare inzestrat cu un motor cu 4 cilindri in linie, la fel ca un CB 1000 R. Iar pe spate avem o bascula monobrat, la fel ca un CB 1000 R.

Tot la nivel speculativ, Honda ar putea alege sa inlocuiasca roadsterul lor sportiv cu un model similar, insa mai dinamic si construit intr-o nota neo-retro – cam cum se poarta prin gamele Heritage ale tuturor producatorilor. Ar avea cu cine sa se lupte, mult mai bine decat o face acum CB 1100 RS – care-i undeva la coada clasamentului atunci cand vine vorba de alergat umar la umar cu Yamaha XSR 900, gama NineT a celor de la BMW, sau chiar si viitorul Kawasaki Z900 RS.  Mai mult, Honda CB 1000 R ar putea deveni un café-racer – ca tot e la moda.

Un nouveau concept est né : Néo Sport Café par Honda

Un nouveau concept, représentant le savoir-faire japonais et l’esprit Café Racer, arrive très bientôt. #Neosportscafe

Posted by Honda Moto on 18 Octombrie 2017

Nu m-ar mira ca japonezii de la Honda sa opteze pentru o miscare de imagine: sa lanseze un CB 1000 R retro, ca mai apoi sa vina pe piata cu un CB 1000 R “adevarat” si mult mai japonez. Ramane de vazut la inceputul lunii noiembrie, atunci cand se deschid portile Salonului Moto de la Milano.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.