Să mergi la școală poate fi mai complicat decât pare. Stiu că avem nostalgia cheilor legate la gât, dar cum îi ajuți pe prichindeii care trebuie să meargă din sat în sat pentru a participa la cursuri. Renault a predat 95 de microbuze școlare în Republica Moldova. Asta poate fi o varianta foarte bună – alte țări o folosesc de ceva decade.

Este vorba despre modele Renaul Master gata să ducă la școală pe toată lumea: și pe cei care și-au scris temele, și pe cei cărora câinele le-a mâncat tema.

Cum era de așteptat, totul s-a petrecut printr-o licitație organizate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene, dar să nu intrăm in detalii birocratice, că noi discutăm despre mașini aici.

Motorizarea câștigătoare este un 2,3 dCi cu 145 de cai putere storși dintr-un Twin Turbo – o să fie destulă putere și pentru cei care au un sufertaș mai mare pentru pauza de prânz.

 

Fiecare microbuz poate transporta până la 14 elevi, adică are 16+1 locuri, iar fiecare Master Trabus are la bord sistemul Extended Grip – un mic dichis prin care șoferul poate evita situațiile neplăcute atunci când drumul este alunecos. Bineînțeles, ABS cu asistență la frânarea de urgență (AFU), ESP adaptiv cu sistem antipatinare ASR, HSA (Hill Start Assist) – asistență la urcarea în rampă), precum și cu podea antiderapantă, închidere centralizată selectivă cu blocarea ușilor la demaraj și trapă acces automată.

Să tot mergi la școală cu galoșii curați! 

 

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.