Vineri stăteam in faimoasa redacție și suna telefonul: ”Băi, tu ai văzut mailul de la BMW? Hai la film, că-i duminică, e mișto – e din filmele alea cu Madonna și BMW, le știi?”

Încerc să mă dezmeticesc, dar nu apuc că vocea-mi zice iar: ”Hai bă, nu mai fii bătrân, hai că mergi – e premieră europeană, nu mai pupi tu asa ceva! S-a mai dat prin State și atât!”

Dacă așa a zis, așa facem!

Duminică…

Mă trezesc, bâjbâi prin casă după ceva cafea, îmi amintesc că nu am voie să beau așa că-mi continui parcursul de cârtiță prin casă… când mă sună Mihai! ”Băi, hai intr-o oră ne vedem să filmam Scramblerul, da?!”

Aoleu, filmare! Dă-i, îmbracă-te, fă-te agreabil că filmezi cu omul!

Ajung acasă de la filmare plin de… țurțuri și mă gândesc că merit să ma relaxez la film. Mă îmbrac la țol festiv, imi iau blugi, adidașii ăi’ de duminică, cămașă… nu așa oricum! Și plec!

Mă văd cu Mihnea la Universitate și mergem spre CinemaPro – adică 50 de metri – să ne uităm la The Escape. Ăsta este numele celui mai nou film din seria BMW Films – The Hire.
Ne uităm la Clive Owen, Vera Farmiga, John Bernthal și Dakota Fanning – oamenii ăștia joacă. Mnea, niște amatori!

Stam comod, bârfim ca două colege și… începe!

Eu m-am dus să mă relaxez, băi nene! Apar niște dubioși, o răpesc pe o fătucă, împușcături, bubuituri, printre toate astea un BMW stă țanțoș, nou, aranjat cu un nene de carisma lui 007 și Jason Statham la volan. Elicoptere, urmăriri, schimbări de cadre în mișcare, tot… plecasem să mă relaxez, nu să-mi caut Aspacardinul!

Și uite cum zgârie ăștia cu niște gloanțe capota bietului BMW seria 5, dar și ăsta se răzbună și trage elicopterul după el. Asta da reclamă la super-ambreiaj, frate!

Ce să vă mai zic: rețetă de film de acțiune. Iete aici:

Pentru cei ca mine, care s-au născut cultural după era Youtube, seria The Hire a apărut intre 2001 și 2002. Are 8 episoade pe care și-au pus amprenta numai Hollywood-ieni, oameni ca Guy Ritchie, Ang Lee, John Frankenheimer sau Tony Scott.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.