Presa din România e mult prea ahtiată după spectaculos, șoc, nu o să-ți vină să crezi pentru a relata și astfel de subiecte, iar presa auto e… mai mult pasiune decât meserie. Uite că avem un super-titlu pe lângă care mulți vor trebe ca gâsca prin apă. Simone Tempestini e campion mondial! Știm că numele lui nu ne duce cu gândul la un băiet din Berceni, dar omul ăsta a concurat sub steagul României.

simone-tempestini-3

Intr-o lume raliurilor românești în care fiecare vine cu banii de acasă, își caută sponsori până la la epuizare, Simone Tempestini a ales să alerge pentru România, deși țara asta i-a oferit ”decât” niște drumuri prăfuite pe care să cheltuie banii.

simone-tempestini-2
Pilot al echipei Napoca Rally Academy, Simone Tempestini a obținut titlul Junior WRC cu o etapă rămasă de alergat înaintea finalului de sezon. Tempestini Jr. a adunat 105 puncte în 5 etape desfășurate până acum Pratic, Simone este primul produs al motor-sportului de la noi din țară care obține un asemenea rezultat, imens – considerăm noi.

“Sunt extrem de fericit. Nu am cuvinte acum și cred că abia mâine voi înțelege ce s-a întâmplat cu adevărat. Vreau să le mulțumesc tuturor partenerilor noștri care ne-au susținut și sper că vor fi alături de noi și în următoarele provocări. Le mulțumesc și suporterilor de acasă care ne-au susținut permanent și asta a fost foarte important pentru mine. Sunt mândru că două țări sunt fericite pentru rezultatl nostru, dar așa cum am mai spus, din punct de vedere sportiv eu mă consider român 100%”, a continuat Simone Tempestini.

Titlul mondial îi garantează juniorului Napoca Rally Academy participarea în 2017 la șase etape din WRC2 cu un DS3 R5.

Bravos Simone!

Sursă foto: https://www.facebook.com/simone.tempestini.9

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.