Autoritățile americane investighează producătorul de mașini electrice Tesla, după ce un șofer a murit în luna mai în urma unui accident, în timp ce mașina sa mergea pe autopilot.

Ancheta va stabili dacă sistemul auto-pilot funcționa corect în momentul producerii accidentului, în timp ce compania admite că ar putea fi vorba despre o eroare de soft.

Accidentul a avut loc în luna mai, anul acesta, iar șoferul mașinii Tesla S și-a pierdut viața. Acesta rula în Florida, pe autopilot, moment in care mașina sa electrică a intrat în remorca unui camion.

Reprezentanții constructorului auto admit că este posibil ca mașina să nu fi recunoscut zona albă a remorcii din pricina luminii foarte puternice – acestea fiind circumstanțe care pot fi considerate excepții.

Autoritățile americane investighează acum dacă modulul autopilot a funcționat corect, sau accidentul a fost produs de o eroare de soft.

Sistemul autopilot reprezintă o tehnologie inovativă care îi permite mașinii să se conducă singură – automobilul poate schimba singur benzile de circulația și reacționează la trafic. Modulul autopilot a fost introdus de Tesla in luna octombrie a anului trecut.

Pana acum, mașinile Tesla au rulat peste 130 de milioane de mile pe autopilot fără probleme. Accidentul poate distruge reputația sistemelor autonome de condus, în momentul in care autoritățile din întreaga lume caută modalități de a le introduce în siguranță pe drumurile publice.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.