Showing 1 of 6
Se pare ca in ultima perioada tot ce inseamna “masina electrica” a inceput sa capete sens. Din cifrele adunate de pe mapamond, se pare ca numai in 2015 am avut o creste la nivel mondial de 65% pentru cererea de masini electrice fata de anul precedent. Acest lucru ne duce cu gandul ca aerul de mistercare plutea asupra masinilor electrice incepe sa dispara – asta odata si cu inmultirea statiilor de incarcare pentru astfel de masini.

Romania incepe sa intre si ea in aceasta retea de incarcari a masinilor electrice. Astel ca avem initiative ca EV-Connect care se pare ca au planuri mari de extindere pentru 2016, dar si pentru urmatorii ani. Mai sunt si alte initiative cum ar fi e-motionelectric si sa nu uitam si de Tesla care planuieste pe 2016 sa contruiasca si in Romania mai multe statii de incarcare – supercharge.

In ceea ce priveste partea financiara, daca ar fi sa ne referim la ”vechiul continent” tot ce inseamna masina electrica va fi subventionata de catre majoritatea statelor din Europa, asta insemnand ca daca vei achizitiona o masina electrica vei fi scutit de o anumita suma. Este si cazul Romaniei care pe 2015 prin ”ecotichet” erai scutit cu o valoare de 20.000 lei pentru un autovehicul pur electric si pentru unul hibrid cu 50.000 lei. Sa speram ca aceasta suma va creste in anii ce urmeaza. Sa nu uitam totusi, o masina electrica este mai scumpa decat una obisnuita in acest moment, dar, amortizarea cheltuielor impreuna cu un ajutor de la autoritati sa impulsioneze in achizitionarea unui astfel de autovehicul. Pe de alta parte, ar arata si implicarea statelor in diminuarea emisiilor de carbon ea devenind o realitate si nu numai o idee aruncata politic spre public.

Pe partea producatorilor lucrurile arata din ce in ce mai bine, trendul actual ambitionand toti producatorii de masini sa investeasca in dezvoltarea de masini electrice performante. Astfel am avea un top 5 producatori care merita mentionati.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.