Toți ne uitam jinduind la masinile celor de la Tesla. Stim ca-s cele mai cele si ne uitam lung la ele cand trec pe strada – mai ales ca sunt un contrast puternic pe strazile rar spalate ale Bucurestiului.

Compania lui Elon Musk e putin responsabila de accelerarea procesului de evolutie a masinilor electrice – suna pompos, nu? Modelul S – un sedan care schimba relugile jocului, ofera o acceleratie fulgeratoare si o manevrabilitate…fenomenala – spun cei care s-au urcat la volanul bestiei.

Toate astea ne erau cunoscute. Tesla e un fenomen. Toata lumea vorbeste despre Tesla. Toti se uita dupa masinile astea pana le trebuie batistuta sa-si stearga saliva scursa in coltul gurii. Un soi de…vrabia malai viseaza si nebunul balamuc.

Dar (soc si groaza)…Tesla nu produce cele mai rapide masini electrice.

Exista o companie  – Genovation – ati auzit de ea? Nici noi nu prea.

Baietii astia se descriu  drept “the green car company”. De fapt, ei modifica masini cu motoare termice, carora le monteaza motoare care nu scot sunet. Nu vor sa le puna trenuri de rulare care sa salveze balenele albastre si rinocerii africani, ci pur si simplu vor sa faca senzatie pe circuit.

Titlul suprem: recordul pentru cea mai rapida masina electrica de strada.

Care-i asta? GXE – modelul Genovation.

Mai pe romaneste un Corvette Z06..din 2006 cu un motor electric care da drumul unei herghelii de 700 de cai putere. Autonomia trece de 200 de kilometri, dar chiar conteaza asta?

Nene, masina asta zumzaie si trece de 300 de kilometri pe ora! Nici n-o vezi!

Sau…ma rog, o vezi daca te uiti in clipul de mai jos!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.