Francezii de la Renault vor rechema in service 15.000 de masini inainte de a le pune in vanzare. Inginerii francezi vor face alte reglaje propulsorelor, a anunțat ministrul francez al Mediului, Segolene Royal. Totul dupa ce testele derulate in urma scandalului Dieselgate au aratat ca acestea depasesc normele emisiilor poluante.

Renault a fost criticat pentru ca unele dintre modelele sale au depasit normele emisiilor de dioxid de carbon si oxizi de azot. Oficialii francezi au promis ca in urmatoarele saptamani vor prezenta un plan care sa duca la o reducere a diferentelor dintre emisiile reale si cele din normele de omologare.

‘Renault s-a angajat să recheme în service peste 15.000 de vehicule pentru a le verifica și a le regla în mod corect astfel încât sistemul de filtrare să funcționeze în toate condițiile de temperatură’, a declarat marți Segolene Royal pentru postul radio RTL. ‘Noile autovehicule trebuie să respecte normelor iar lucrurile pot fi corectate rapid deoarece pentru a regla în mod corect un motor este nevoie de o jumătate de zi’, a adăugat ministrul francez.

Guvernul francez a infiintat o comisie care sa testeze emisiile a peste 100 de masini dupa ce grupul Volkswagen a recunoscut ca a echipat 11 milioane de motoare diesel cu un software care sa pacaleasca testele de mediu.

Anul trecut, vanzarile grupului Renault au crescut cu 3,3% pana la un nou record de 2,801 milioane de masini. Grupul francez a precizat ca si Dacia a stabilit un nou record de vanzare: 550.920 autoturisme
.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.