Chiar de la disparitia subita a unicului Nissan Murano CrossCabriolet in 2014, piata SUV-urilor drop-top a suferit o puternica absenta. Lucrul acesta pare sa fie corectat de la mijlocul anului viitor, cand Land Rover scoate pe la vanzare noul Range Rover Evoque Convertible.

pf_1447081041

Ideea a venit inca din 2012 cand un concept al acestui model a fost prezentat la salonul de la Geneva. Fotografii spion si zvonuri ne-au dus anul acesta din ce in ce mai aproape de noua masina a celor de la Range Rover, iar constructorul a dat, in sfarsit, publicitatii fotografii cu noul cross-over ce-ti pune pletele-n vant.

Bazat pe platforma lui Evoque Coupe, noul model aduce schimbarea esentiala, unde in alta parte decat la plafon: un soft-top veritabil. Asa cum ne asteptam se poate actiona si din mers si nu ii ia mai mult de 18 secunde sa se deschida si 21 sa se inchida, asta la o viteza de aproape 50 de kilometri pe ora. Strans, soft-top-ul sta cuminte in spatele celui de-al doilea rand de scaune si parca nici nu-l observi atunci cand te uiti la masina, fiindca-i acoperit de ornamente metalice.

In fata gasim un aspect ceva mai agresiv prin pricina gurilor de aer mai mari, dar si a farurilor cu halogen, xenon sau chiar full-LED, bineinteles adaptive.

 

2017 Range Rover Evoque convertible

Chiar daca-i un cross-over decapotabil, portbagajul e destul de mare. Ceva mai mare decat al unei…Mazda Miata, adica undeva la peste 250 de litri. Bine, daca ne uitam in fotografiile oficiale, pare ca aici ne-ar intra jumatate din ce avem prin casa. Si tot judecand dupa aceste fotografii, nici vantul nu bate, ca doar d-asta mergem cu decapotabila pe zapada.

2017 Range Rover Evoque convertible
In rest, lucrurile raman pe un format clasic si de succes. Acelasi propulsor de 2 litri cu patru cilindri in line de 240 de cai, in 9 trepte si un diferential electronic. Cei de la Range Rover ne promit un sprint de 7.8 secunde pana la 100 de kilometri pe ora…ramane sa ne convingem!

 

Si cand intri in masina…parca altfel se vede viata! Mai putin ranchiunos pe cel care-i la volan, desigur! Noul Evoque beneficiaza de ultimul tip de sistem infotaiment al grupului Jaguar – Range Rover. Un touch screen de 21:9 – InControl Touch Pro. De aici ne jucam la sunet, clima, GPS, camera sau tot felul de aplicatii pentru Android sau iOS.

2017 Range Rover Evoque convertible

 

Dar totusi, pentru ce au scos cei de la Range Rover aceasta masina?! Nu de alta, dar pare o varianta luxurianta si mult mai dinamica a unui…Jeep Wrangler, doar ca de data asta parca nu vine cu asa un ADN de off-roader.

In orice caz, il asteptam parcat in fata cluburilor din Mamaia.

Pana atunci asteptam debutul de la mijlocul anului viitor si un pret pe masura, caci in State cine vrea un Evoque decapotabil va scoate din buzunar cel putin 50.475 $

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.