Normal era sa incepem cu ceva pozitiv, frumos, ca doar testam un domeniu pt care multi ne invidiaza – masini si motoare pe doua, trei sau patru roti, dar… nu ma pot abtine si nici nu este cazul!

Basca putin venin nu face decat sa alinieze lucrurile!:)

Preventiv! Daca ai cruciulita, scuze… ‘’jdemii’’ de cruciulite in geam, te rog sa nu citesti acest articol.

Jale! Cred ca este cel mai potrivit cuvant. Cu ce avem de-a face?! Drumuri proaste, soferi bauti, soferi fara nicio veleitate catre arta condusului, care circula dupa propriile reguli, sau… mai pe scurt – soferi care nu au ce cauta pe drumuri… Sa mai continui? Nu! Trecem mai departe.

61714743Politia. Un lucru este clar si asta este lesne de inteles. Politia noastra draga este depasita de situate si nu recent, ci de cativa ani buni. De cele mai multe ori, lipsesc din intersectii, din zone aglomerate, in schimb, ii vezi cum stau la panda pe bucata aia buna de ‘’autostrada’’ .Atat a ramas din institutie?!? Panda si amenda?

Soferii. Sunt sofer de categoria A de vreo 5 ani si de B de aproape trei ori mai multi. Nu pretind ca sunt un sofer foarte bun. Nici daca ma duc sa fac un curs de super profesionist, la o scoala de pilotaj, nu am sa pretind acest lucru. Respect insa lucruri elementare in tracfic – semnalizez si o groapa, stiu sa fac o depasire, sa incetinesc sau sa mai calc pedala cand situatia mi-o cere sau…cand nu ma vad amicii in uniforma :). Am sa insist putin asupra semnalizarii – semnalizarea este obligatorie, dragilor,si privitor la asta, as schimba legea… In loc sa fie de vina cel care te loveste din spate, pt ca tu faci stanga fluierand, fara a apasa manetuta de semnalizare, as gandi legea in sens invers. N-ai semalizat (nu ti-ai asigurat “fundul”?), ai generat o tamponare? tu esti de vina, platesti! Plansetele si lamentarile dupa! Sadic, dar realist. In unele tari , de altfel, exista deja legea asta. Sa vezi dupa aia cati vor semnaliza! 🙂

Nu pot avea pretentia ca toti sa fie zei la volan. Nu ai cum, suntem o piata de consum si masinile trebuie sa se vanda .Cu orice pret! Chiar cu pretul de a da voie oricarui “specimen” sa ajunga in posesia unui permis de conducere – chiar daca nu are abilitatile necesare manuirii covrigului.  Dar totusi… niste reguli ar trebui reglementate, pt ca sint in mod evident depasite si permit amatorilor sa scape basma curata.

Sofat. Ploua? Ai grija sa nu te rastorni, pastreaza ritmul melcului… ia curba cu 10km/h… Stop! Simplu: nu ai ce cauta pe sosea cand ploua. Mai bine stai acasa. Nu stiu daca ati observant – in traficul nostru, cand ploua, totul se blocheaza. Nu zic de temerarii (am folosit un termen dragut) care merg cu mult peste limita admisa. Ma refer la cei care se cred soferi, dar conduc duminica si de sarbatorile legale.

Sensul giratoriu? E inca un mister, trecem prin el ca prin branza. Prioritate de stanga? Semnalizare? Nu conteaza ca mai sunt alti 10-20 de fraieri care te asteapta pe tine sa semnalizezi si sa-ti vezi de banda, tu vorbeste impasibil la telefon sau converseaza-te cu persoana din stanga. In sensul giratoriu sunt foarte corect, nu glumesc si tocmai de aceea tolerez cu mare greutate amatorii.

Drumuri nemarcate?… Oh, doamne, nici nu vreau sa incep! Multumesc tehnologiei ca pot pune un GPS in geam ca sa vad pe unde se duce drumul pentru ca altfel eram de mult pe camp, cautand cartofi.

Muzica data la maxim in trafic? Bai, e simplu… Va urasc si daca as putea, as trece cu tancul peste voi. Cum poti sa fii atent, sa simti motorul si sa te uiti in oglinzi, cand ele se zgaltaie de la tunul de bass?!

O nota de optimism, totusi? E adevarat…Avem drumuri mai bune decat acum 25 de ani, dar comparativ cu ce? Cu cate masini erau pe strazi acum 25 de ani? Nu vrem sa mai vedem cate un ministru care se afiesaza in fata camerelor plin de fast si iti promite un rahat de 20km de autostrada. Cat? :)) Sa spun cati km de autostrada avem noi in comparatie cu alte tari europene? Va las pe voi, pe mine ma apuca rasu’-plansu’ si nu vreau sa ma gandesc la transportatori.

Attachment-1-1Dar… (intotdeauna exista un ‘’dar’’) astea sunt drumurile noastre toate. Astia sunt soferii nostrii toti. Si orice exemplu pe care ai vrea sa-l dai in trafic (de corectitudine), sunt convins ca nu il va vedea nimeni. Este la fel ca si cu aruncatul pachetului gol de tigari, la gunoi. Exact atunci, va trece unul pe langa tine, cu multe cruciulite in geam,care o sa rada si care iti va arata cum nimereste el cu pachetul lui gol, asfaltul curat de langa cos!

Gata cu veninul! “Fugiti” in pace pe drumurile noastre! Grija mare la idioti! 🙂

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.